Τα προνόμια και μέτρα στήριξης που δικαιούνταν και πριν, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς του «click away» την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, πηγές των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας τόνιζαν ότι οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν υπό το νέο καθεστώς, δεν χάνουν τα μέτρα προστασίας. Διευκρίνιζαν δε ότι τα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των επιχειρήσεων, όπως έχουν ανακοινωθεί για τον μήνα Δεκέμβριο, παραμένουν σε ισχύ και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες θα λειτουργήσουν με το σύστημα click away, όπως αναφέρει το protothema.

Ειδικότερα, όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου δικαιούνται για ολόκληρο τον μήνα Δεκέμβριο:

- Να θέσουν όσους από τους εργαζομένους τους επιθυμούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας, ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες τους. Επίσης, έχουν το δικαίωμα να ανακαλέσουν εργαζόμενους από το καθεστώς αναστολής - ενέργεια επιτρεπόμενη από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιτρεπόμενες δραστηριότητες.

- Μείωση ενοικίου 40%.

- Αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

- Δικαίωμα συμμετοχής στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, που θα καταβληθεί τον Ιανουάριο, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια πτώσης τζίρου.

- Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια πτώσης τζίρου.