Μεγάλη διαφορά διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Open.

Συγκεκριμένα, το προβάδισμα της ΝΔ διαμορφώνεται στις 15,6 ποσοστιαίες μονάδες και η εικόνα της πρόθεσης ψήφου (στα έγκυρα) είναι η εξής: ΝΔ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, ΚΙΝΑΛ 6,9%, ΚΚΕ 5,6%, Ελληνική Λύση 4,2% και ΜέΡΑ25 3%.


Οι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι στον Αλέξη Τσίπρα με τη διαφορά στη συγκεκριμένη μέτρηση να κυμαίνεται στο επίπεδο των 20 μονάδων. 


Στις θετικές γνώμες για τους υπουργούς της κυβέρνησης προηγείται Νίκος Δένδιας, ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας και οι Τάκης Θεοδωρικάκος.


Σε ό,τι αφορά στην πανδημία, οι περισσότεροι πολίτες αποδίδουν την έξαρση του κορωνοϊού στην καθυστερημένη λήψη μέτρων. Ακολουθεί η άποψη ότι οι πολίτες δεν ακολούθησαν τα μέτρα και ότι δεν υπάρχει αρκετός έλεγχος.


Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο, το 33% τονίζει πως θα εμβολιαστεί άμεσα, το 42% των ερωτηθέντων λέει πως θα περιμένει και δεν θα το κάνει άμεσα, ενώ το 19% λέει πως δεν θα εμβολιαστεί.