88 άτομα παραπέμπονται σε δίκη στην υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας, με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πάτρας το οποίο εκδόθηκε και αναμένεται να επιδοθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βούλευμα των 1.600 σελίδων, από το οποίο κρίνεται ποιοι παραπέμπονται σε δίκη και με ποιες κατηγορίες, θα αναπαραχθεί ψηφιακά και θα κοινοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Πρόκειται στην ουσία για όλα τα διοικητικά συμβούλια της τράπεζας, την επίδικη περίοδο, για τα μέλη όλων των ελεγκτικών επιτροπών, επαγγελματικά στελέχη του φορέα, αλλά και για αρκετούς δανειολήπτες.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας, προτείνει την άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικής απιστίας σε βάρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας για ζημιά 209.437.991,67 ευρώ, της ηθικής αυτουργίας σε εξακολουθητική απάτη, της απάτης, της πλαστογραφίας, κ.ά.

Η εξέλιξη της όλης υπόθεσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που παραπέμπονται προέρχονται από την οικονομική και επιχειρηματική ελίτ της πόλης που φέρονται να έπαιρναν δάνεια εις βάρος των μεριδιούχων της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας αφού δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν. 

Το δικαστήριο θα εξετάσει αν αυτό είχε σαν συνέπεια το κλείσιμο της Αχαϊκής με αρκετούς Πατρινούς να χάνουν τα κεφάλαια που είχαν στην τράπεζα.