Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φτάσει στα χέρια των ανθρώπων του δήμου η μελέτη που έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία για το ζήτημα της αντιδρόμησης της Κανακάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr η μελέτη είναι έτοιμη πλέον και εστιάζεται κυρίως στον τρόπο διέλευσης των αστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένα σημεία της αντιδρομημένης Κανακάρη υπάρχει θέμα.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι προτάσεις που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη υποστηρίζουν το σενάριο των αντιδρομημένων σημείων της Μαιζώνος που δεν θα έχουν πεζοδρομηθεί. Το ζήτημα που θα πρέπει να απαντηθεί έτσι είναι από ποιο ύψος τα λεωφορεία θα κατεβαίνουν στην Μαιζώνος.

Πάντως, η στάση του Αστικού ΚΤΕΛ παραμένει ως έχει, με τη διοίκηση του να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αφήσει τα λεωφορεία της να διέρχονται από την Κανακάρη στο νέο χάρτη του κέντρου της Πάτρας.

Ξεκάθαρη, ωστόσο, είναι από την πλευρά της και η δημοτική αρχή που έχει τονίσει ότι η αντιδρόμηση της Κανακάρη θα γίνει παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων που εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η κατεύθυνση των δύο κεντρικών δρόμων της Πάτρας (Κανακάρη και Κορίνθου) δεν θα πρέπει να αλλάξει.

Το ενδιαφέρον, όμως, εστιάζεται σε πολιτικό επίπεδο και δημοτικού συμβουλίου. Η μελέτη που πλέον έχει ολοκληρωθεί θα πάει άμεσα προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, αφού το ζήτημα ήδη έχει καθυστερήσει.

Το ερωτηματικό είναι αν θα ψηφιστεί από τις έξι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης που εδώ και μήνες έχουν μία κοινή γραμμή στα ζητήματα που αφορούν την πόλη.  

Η στάση τους μέχρι πρότινος ήταν υπέρ της αντιδρόμησης, όμως, η παρουσία των εκπροσώπων τους, στην ημερίδα που έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής το περασμένο καλοκαίρι για το όλο θέμα, αφήνει ανοικτά ερωτηματικά…