Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα χριστουγεννιάτικα είδη, με τον κόσμο να σπεύδει να προμηθευτεί λαμπιόνια, στολίδια, ημερολόγια, ακόμα και δέντρα.

Από την Δευτέρα που η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για να ανοίξουν τα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα το ενδιαφέρον είναι έντονο, ακόμα και από τον κόσμο εκείνον που ήδη έχει στολίσει το σπίτι του. Όπως λένε στους υπαλλήλους των καταστημάτων θέλουν να ψωνίσουν ορισμένα είδη για να συμπληρώσουν τον στολισμό.

Προφανώς το όλο θέμα σχετίζεται άμεσα με τον ψυχολογικό τομέα, με τον κόσμο, στην ανάγκη του για να βρει τρόπους για να ξεφύγει από τη θλίψη και τη στενοχώρια της πανδημίας, να ζητάει να φέρει τις γιορτές στην διάθεση του μέσα από τα φώτα και τα στολίδια των Χριστουγέννων.

Άλλωστε, με τα υπόλοιπα εμπορικά μαγαζιά να είναι κλειστά και να ήθελε, δεν μπορεί να ψωνίσει και τίποτα άλλο. 

Στα δε καταστήματα του 1 και των 2 ευρώ τα οποία δεν έκλεισαν καθόλου στο διάστημα της καραντίνας και που έχουν προμηθευτεί πολλά από αυτά τα είδη, σχηματίζονται «ουρές».

Όσο για τα εμπορικά μαγαζιά με αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη τα οποία άνοιξαν από την Δευτέρα, σε τοπικό επίπεδο τουλάχιστον δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην αγορά αφού τέτοιου είδους καταστήματα στην Πάτρα είναι λίγα αριθμητικά.