Το χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου ολοκληρώθηκε, οι εργασίες τελείωσαν και η μαγική αυτή μικρή και παραμυθένια πολιτεία πήρε φως δίνοντας μία άλλη αισθητική στην καρδιά της Πάτρας.

Μιας Πάτρας που μέσα σε αυτές τις συνθήκες της πανδημίας προσπαθεί να μπει στο πνεύμα των γιορτών και να νιώσει λίγη έστω από την χαρά τους.

Λέμε προσπαθεί γιατί αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, με τον κορωνοϊό να αφήνει πίσω του νεκρούς σε όλη την χώρα και να έχει κλείσει όλη την αγορά, κατεβάζοντας τα ρολά των καταστημάτων.

Παρόλα αυτά, το χριστουγεννιάτικο χωριό της Πάτρας είναι και φέτος εκεί, στην καρδιά της έρημης πόλης, με αρκετά καινούργια στοιχεία που του δίνουν μία διαφορετικότητα σε σύγκριση με τις άλλες χρονιές. Στοιχεία που έχουν να κάνουν τόσο με νέες κατασκευές, όσο και με την διαμόρφωση του χώρου.

«Προσπαθήσαμε να δώσουμε μια νέα διάσταση στο χωριό, προσθέτοντας ορισμένα καινούργια στοιχεία, με τέτοιο τρόπο που να δένουν αρμονικά με τα παλιά και όλα μαζί να βγάζουν μία όμορφη εικόνα προς τα έξω» τονίζει ο υπεύθυνος του Καρναβαλικού Συνεργείου, Νίκος Λιβάνης, μιλώντας στο patrasevents.gr.


Έτσι ένας παρατηρητής της μαγικής αυτής πολιτείας θα δει ότι υπάρχουν ορισμένες διαφορές στην Φάτνη σε ότι έχει να κάνει με την διακοσμητική της, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η αποτύπωση του σκηνικού της Θείας Γέννησης μέσα από την έντονη απεικόνιση των φιγούρων της, στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτό το υπέροχο έργο του Πέτρου Βρυώνη.

Σημαντικές παρεμβάσεις έχουν γίνει και στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές που βρίσκονται κάτω από την Φάτνη, στη καρδιά της πλατείας, ενώ σημείο αναφοράς του χωριού είναι και το ψηλό έλατο που φωτισμένο και στολισμένο, δίνει μια άλλη αισθητική τις νύχτες.

Καινούργια εντελώς στοιχεία του χωριού είναι ο μεγάλος Αϊ Βασίλης που φιγουράρει στο κάτω μέρος της αριστερής εισόδου του, αλλά και τα έλατα που τον πλαισιώνουν. Επιπλέον παρεμβάσεις έχουν γίνει φέτος και στα ξύλινα σπιτάκια του χωριού, έχοντας αλλάξει πλέον χρώμα.


Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό και το χωριό μοιάζει πραγματικά να έχει βγει από παραμύθι.

«Προσπαθήσαμε από κοινού όλοι οι άνθρωποι των υπηρεσιών του δήμου που εργαστήκαμε για να φτιάξουμε και να διαμορφώσουμε το χωριό αυτό, να δώσουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα και να βάλουμε την πόλη στο πνεύμα των Χριστουγέννων, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο» καταλήγει ο κ. Λιβάνης.

Οι φωτογραφίες από την πρώτη νύχτα που το χωριό άναψε τα φώτα του αναδεικνύουν αυτή την προσπάθεια και το αποτέλεσμα της.