Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης προετοιμάζει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας με μια σειρά ενεργειών του.

Για την ακρίβεια έχει ήδη υποβληθεί πρόταση στο «Πράσινο Ταμείο» για τη δημιουργία σταθμών Φόρτισης Οχημάτων (σημεία επαναφόρτισης κανονικής ή υψηλής ισχύος). Ταυτόχρονα βρίσκεται στη φάση της υποβολής και η πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλο «Δράσεις ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας».

Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση του Δήμου για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων (αμιγώς ηλεκτρικών, υβριδικών εξωτερικής φόρτισης ή κυψέλης καυσίμου).

Στην πρόταση προβλέπεται η απόκτηση από το Δήμο δύο SUV επιβατηγών οχημάτων, ενός απλού επιβατηγού, VAN κλειστού τύπου, πλυντήριο κάδων, απορριμματοφόρου, σάρωθρου και λεωφορείου. Ουσιαστικά πρόκειται για εξ’ ολοκλήρου πέρασμα των κάθε είδους οχημάτων του Δήμου στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η απόφαση για την ένταξη της σχετικής πρότασης στο πρόγραμμα «Τρίτσης» βρίσκεται ήδη στην ημερήσια διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

«Η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για την κίνηση των οχημάτων δεν παραπέμπει σε ένα αόριστο μέλλον. Είναι μια υπόθεση που βρίσκεται κυριολεκτικά μπροστά στην πόρτα μας» ανέφερε σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Με προσεκτικά και γρήγορα βήματα προετοιμάσαμε ένα σύνολο δράσεων που θα μας επιτρέψουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να έχουμε ένα ανανεωμένο και σύγχρονο στόλο οχημάτων που θα είναι ηλεκτροκίνητα. Η εποχή που η Δυτική Αχαΐα έμενε πίσω από τις εξελίξεις, θέλουμε να περάσει οριστικά στο παρελθόν».