Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει νοσηλευόμενος στο Ρίο της Πάτρας ο 8χρονος που διαπιστώθηκε πως έχει ένα σπάνιο μεταφλεγμονώδες σύνδρομο τα συμπτώματα του οποίου μοιάζουν με εκείνα της νόσου Kawasaki και που προέκυψε μετά από κορωνοϊό.

Ο 8χρονος σύμφωνα με του θεράποντες γιατρούς, παρουσίασε επιδείνωση της υγείας του την Παρασκευή και από τότε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Αν και αρχικά υπήρχε η ενημέρωση πως πρόκειται για τη νόσο Καβασάκι, οι γιατροί του νοσοκομείο ανέφεραν πως πρόκειται για νόσο που έχει πολλές ομοιότητες με αυτήν, αλλά «πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που προέκυψε κατόπιν νόσησης του παιδιού από κορωνοϊό».

Το θετικό είναι πως το παιδί πλέον είναι αρνητικό στο τεστ κορωνοϊού, ωστόσο λόγω του υψηλού πυρετού που παρουσίασε, παραμένει νοσηλευμένο.

Μητέρα 8χρονου: Είχε δύο μέρες πυρετό

Η μητέρα του, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως για δύο ημέρες παρουσίασε πυρετό και η γιατρός του, τους πρότεινε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Στο σπίτι ήταν δύο μέρες με πυρετό και στο τρίτο 24ωρο η παιδίατρός μας μας είπε ότι πρέπει να φύγει κατευθείαν για το Ρίο» είπε η μητέρα του 8χρονου παιδιού. «Tην Τετάρτη, αποφάσισαν να του κάνουν οι γιατροί τεστ αντισωμάτων και εκεί είδαν ότι είχε έναν μεγάλο αριθμό αντισωμάτων» πρόσθεσε η μητέρα του.

Τι ζήτησε ο 8χρονος για τα Χριστούγεννα - Το δώρο από τα αδέρφια του και το όνειρο να γίνει αστροναύτης

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η μητέρα του 8χρονου, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ανέφερε πως ο μικρός ζήτησε ως δώρο Χριστουγέννων να μην ανοίξουν τα αδέρφια του το δώρο του και να περιμένουν να πάει κι αυτός στο σπίτι… «Ζήτησε το δώρο των Χριστουγέννων του να μην το ανοίξουν τα αδερφάκια του» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, ο 8χρονος μιλώντας με τον γιατρό την ώρα που τον καλωδίωναν στην ΜΕΘ, του είπε πως θα ήθελε μια ημέρα να γίνει αστροναύτης…

«Όταν αρχίσαμε να τον καλωδιώνουμε με τα μηχανήματά μας, τον ρωτήσαμε τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και μας είπε αστροναύτης. Εκεί του είπαμε: να που ήρθε η ώρα πιο γρήγορα να γίνεις αστροναύτης γιατί οι αστροναύτες πρέπει να περάσουν από ειδικά τεστ για να πάνε στο διάστημα. Του άρεσε πάρα πολύ αυτό» είπε ο κ. Ηλιάδης στην ΕΡΤ. Ο γιατρός σημείωσε για την ασθένεια του 8χρονου πως δεν πρόκειται για το σύνδρομο Καβασάκι, αλλά για μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που παραπέμπει στο σύνδρομο.

«Φαίνεται ότι αυτή η επιπλοκή του κορωνοϊού μιμείται τη νόσο Καβασάκι, γι’ αυτό θα ακούσετε και κάποιους από εμάς να τη λέμε Καβασάκι-like syndrome» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο.