Ξεκίνησε το εικαστικό διεθνές πρόγραμμα "Art Ambassadors" ως μέσο ανάπτυξης και προώθησης της χώρας μας στο πλαίσιο της πολιτιστικής διπλωματίας. Στόχος η πολιτιστική συνεργασία των λαών και εθνών, η πνευματική συνάντηση, η ανταλλαγή ιδεών και η ανταπόδοση ανιδιοτελών αισθημάτων.

ικαστικοί καλλιτέχνες όπου δημιουργούν στην Ελλάδα έχουν κληθεί να γίνουν "Πρεσβευτές Τέχνης" οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας μεταφέροντας ιδανικά και ιδέες διαχρονικής και παναθρώπινης αξίας.

Η σύλληψη της ιδέας, η οργάνωση και η επιμέλεια της έκθεσης ανήκουν στην Ιστορικό Τέχνης και επιμελήτρια κα. Αννίτα Πατσουράκη.
Η συγκεκριμένη έκθεση κατά την διάρκεια του έτους ακολουθώντας τις εξελίξεις της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και παγκόσμια, έλαβε διαρκείς αναβολές.

Πλέον λαμβάνει χώρα διαδικτιακά στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εκθέσεις και με άλλες Πρεσβείες.
Ανάμεσα της πλειάδας καλλιτεχνών οι οποίοι συμμετέχουν (25 συνολικά από διάφορα είδη τέχνης) τιμώντας την χώρα της Βενεζουέλας είναι και η Αχαιή Νάντια Μπαράκου η οποία συμμετείχε με δύο έργα της:
1) "Ρίζες" μικτή τεχνική σε καμβά (φυσικές ρίζες και κλαδιά - στεφάνι Ελληνικής γης σε καμβά, ελαιογραφία) με τεχνική επιμετάλλωσης μπρουτζίνας.
0,50×0,40 εκατοστά.
2) "Στεφάνι του Μαγιού" μικτή τεχνική σε καμβά (φυσικός κισσός σε καμβά - στεφάνι Ελληνική γης, ελαιογραφία) με τεχνική επιμετάλλωσης ασημιού. 0,50×0,40 εκατοστά.


"Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ειδικά για αυτήν την τιμώμενη χώρα. Ευχαριστούμε τον Πρέσβη κ. Freddy Fernades, την σύμβουλο Επικοινωνίας και Πολιτικών Υποθέσεων κα. Fiona Sampson Figarrela και το Γραφείο Διπλωματικής Αποστολής για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία της έκθεσης στην Αίθουσα Πολιτισμού "Francisco de Miranda" Χάρητος 6 Κολωνάκι Αθήνα" επεσήμανε η Νάντια Μπαράκου μιλώντας στο Patrasevents.gr.