Θλίψη στην Πάτρα και την Ναύπακτο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ιδρυτή της βιομηχανίας πλαστικών Κοτρώνη, Κώστα Κοτρώνη σε ηλικία 86 ετών. Ο εκλιπών ήταν πατέρας του ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων Πάνου και προέδρου της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, Γιώργου Κοτρώνη.

Η επιχείρηση που ίδρυσε ο εκλιπών απασχολεί σήμερα 220 άτομα από Ναύπακτο και Πάτρα. Από την ενεργό επιχειρηματική δράση αποσύρθηκε μόλις το 2016, αφού νωρίτερα δρομολόγησε τη μετάβαση της Εταιρείας στη νέα εποχή.

Η επαγγελματική του ενασχόληση ξεκινά από το χώρο τροφίμων στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στην παραγωγή παστελιού, ενώ δέκα χρόνια μετά το 1971 προχωρά στην αγορά της πρώτης μηχανής παραγωγής πλαστικών δοχείων. Το 1980 Εταιρεία από την Αθήνα όπου βρίσκεται μεταφέρεται στη Ναύπακτο, που αποτελεί πλέον την έδρα μια μεγάλης εταιρίας πρότυπο στο χώρο της συσκευασίας.

Ο Κώστας Κοτρώνης πέρα από την μεγάλη αγάπη που είχε για την οικογένεια του, μιας και ήταν και πατέρας πολύτεκνης οικογένειας είχε βαθύ θρησκευτικό αίσθημα, ενώ αγαπούσε πολύ την ψαλτική τέχνη την οποία και υπηρέτησε επί σειρά ετών σε ναούς όπως στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου.

Πηγή: nafpaktianews.gr.