Θρήνος στην Πάτρα και τον κλάδο της εστίασης για τον Παναγιώτη Χριστομόγλου.

Ο Πατρινός επιχειρηματίας που δραστηριοποιούταν αρκετά χρόνια στη Μύκονο έφυγε ξαφνικά από την ζωή το απόγευμα του Σαββάτου, όταν καθώς έκανε τον περίπατο του στο νησί κατέρρευσε.

Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΚΑΒ και του Κέντρου Υγείας του νησιού για να τον συνεφέρουν αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε πένθος στην εστίαση, με δεκάδες Πατρινούς που γνώριζαν τον 48χρονο άτυχο άνδρα να εκφράζουν στο facebook τη λύπη και την στενοχώρια τους για αυτή την τραγική είδηση.

Ο Παναγιώτης Χριστομόγλου ήταν κάτι παραπάνω από αγαπητός όχι μόνο στην εστίαση, αλλά σε όλους όσους τον γνώριζαν.

Αυτοδημιούργητος, άνθρωπος της προσφοράς που του άρεσε να δίνει και να τρέχει για όλους, δραστηριοποιήθηκε για αρκετά χρόνια στην Πάτρα, δίνοντας ακόμα και τη ψυχή του στα μαγαζιά του.

Πρωτότυπος και καινοτόμος στις ιδέες του, ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα μαγαζιά που λειτούργησε στην Πάτρα ήταν αυτό του Ιντεάλ, στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.

Ήταν επίσης από τους πρώτους της εστίασης που συνειδητοποίησε τις μεγάλες ευκαιρίες που υπάρχουν για τον κλάδο στα τοπ τουριστικά θέρετρα της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας της χώρας και όταν ήρθε η ώρα δεν δίστασε, ούτε φοβήθηκε, να ξεκινήσει τη δράση του, στη Μύκονο.

Ο θάνατος του έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για το σύνολο της εστίασης για να την επισκιάσει ακόμα περισσότερο. Όσοι τον γνώριζαν θα έχουν πάντοτε να θυμούνται την γενναιοδωρία του και το χαμόγελο του ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.

Τα μηνύματα από την πρώτη στιγμή της είδησης του θανάτου του πέφτουν "βροχή".

Ο Κώστας Μαραμένος έγραψε: "Όταν πεθαίνουν άνθρωποι της γενιάς σου  ηθικοί και κυρίως ευγενικοί που προσπάθησαν να τα δώσουν όλα μέσα από τα μαγαζιά  αντιλαμβάνεσαι ότι το όλα είναι τίποτα…Καλό ταξίδι Παναγιώτη". 

Η Κατερίνα Τσουκαλά: «Πάντα με έπαιρνες τηλέφωνο να με ρωτήσεις αν είμαι καλά, η αν χρειάζομαι κάτι, πάντα να με κοροϊδέψεις που κάθε χρόνο και καλά φεύγω από την Μύκονο και πάλι εκεί βρίσκομαι.. «Τσουκαλά χωρίς την Μύκονο δεν ζεις, πάρτο απόφαση»!

Όπου και να δούλευα θα περνούσες να με δεις, πάντα να ρωτήσεις πως τα πάω. Απίστευτο ρε εσύ Παναγιώτη, απλά απίστευτο. Καλό σου ταξίδι! Εγώ θα σε θυμάμαι πάντα να με χαιρετάς με το ολοζώντανο χαμόγελο σου!!».

O Γιώργος Φραγκονικολόπουλος: «Όποιος είχε γνωρίσει τον Παναγιώτη καταλαβαίνει ακριβώς  τι λέω,. Δυστυχώς έφυγε ένας πολύ καλός άνθρωπος πρόωρα. Όπως πάντα έλεγε,  όλα είναι του Θεού!!!».

Η Ειρηλένα Τσάλτα γράφει: « Είναι κάποιες φορές , που οφείλεις να αποδίδεις τον ελάχιστο φόρο τιμής για ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα & σε βοήθησαν . Επί εποχής Tele time ο Παναγιώτης Χριστομόγλου μας φιλοξένησε (ουκ ολίγες φορές) με το συνεργείο, του καναλιού,  για πολλές πολιτιστικές,  εκδηλώσεις & εκθέσεις εικαστικών στον πολυχώρο Ideal,  που διατηρούσε με επιτυχία για πολλά συναπτά έτη στην Πόλη της Πάτρας . Πάντα ευγενής & γενναιόδωρος με όλους όσους συνεργάζονταν.

Λυπηρή η είδηση του θανάτου του . Τέτοιες ημέρες που διανύει ολόκληρη  η ανθρωπότητα και δεν μπορούμε να παραστούμε σε τελετές -συμπαραστεκόμενοι- στον πόνο των δικών του ανθρώπων . Τα συλλυπητήρια μου, στην αδελφή του & σε όλη την οικογένεια Χριστομόγλου»

Ο Γιάννης Καρπής: «Έφυγες νωρίς φιλέ μου. O  Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα σου...», ενώ ο Γιώργος Διαμαντόπουλος: «Δεν το πιστεύω… Καλό ταξίδι αδελφέ».

Και δεκάδες ακόμα μηνύματα από συνεργάτες, ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια είχαν δουλέψει μαζί του ή που τον γνώριζαν και τον ξεχώριζαν για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα που είχε.

Η σορός του θα μεταφερθεί στον Πειραιά για νεκροψία νεκροτομή, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κηδεία του.