Με το “βλέμμα” στραμμένο στις κινήσεις συλλογικοτήτων , ατόμων του αντιεξουσιαστικιού χώρου και μελών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα είναι σήμερα και για όλη την διάρκεια του 24ωρου η ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα, καθώς η συμπλήρωση 12 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενεργοποιεί μνήμες και ανακλαστικά.

Η Αστυνομία δεν θα επιτρέψει καμία συγκέντρωση μετά και την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη, η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε χθες το πρωί του Σαββάτου και βάση της οποίας απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα.

Για το σκοπό αυτό, εκατοντάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, εφαρμόζοντας ειδικό σχέδιο δράσης για να αποτρέψουν την διοργάνωση πορειών στην Πάτρα.

Στον αντίποδα, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες (οργανώσεις Πάτρας: ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ΚΚΕ (μ-λ), ΝΑΡ, νΚΑ, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ) έχουν προαναγγείλει για σήμερα συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλ. Γεωργίου, με τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων λέγοντας πως: «Ο φετινός Δεκέμβρης οφείλει να είναι μια μαχητική κραυγή».

Η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τιμούμε το Δεκέμβρη, με νέους αγώνες ενάντια στην καταστολή και τον επικίνδυνο αυταρχισμό. Για την υγεία και τη ζωή του λαού!».