Φιέστα, αλλά για καλό σκοπό, αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν όλος αυτός ο ντόρος που είχε προκύψει για την εορτή του Πολιούχου του Αγίου Ανδρέα.

Μιλάμε ασφαλώς για τις συνεχόμενες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών που μιλούσαν για ένα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στην Αχαΐα που ανησυχούσαν λέει τις υγειονομικές αρχές.

Όπως αποδείχτηκε το φορτίο αυτό δεν προέκυπτε από πουθενά όμως είχε να κάνει με την αυστηρότητα των μέτρων από πλευράς πολιτείας, έτσι ώστε να μην υπάρξει διασπορά, λόγω της εορτής του Πολιούχου

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, Απόστολος Βανταράκη από τα δεδομένα που υπήρχαν δεν δικαιολογούταν τα όσα είχαν ειπωθεί περί επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων σε καθημερινή βάση, από τα αποτελέσματα των rapid και των μοριακών τεστ ήταν χαμηλός, ενώ από τα δείγματα από τα αστικά λύματα που έχουν παρθεί μέχρι ώρας δεν υπάρχει κάποια σαφή εικόνα.

«Μιλάμε με γνώμονα τα δεδομένα που γνωρίζουμε» μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βανταράκης. «Με βάση αυτά δεν προκύπτει από πουθενά ότι η περιοχή μας είχε ποτέ ένα υψηλό φορτίο, τουλάχιστον έτσι όπως παρουσιάστηκε στις δηλώσεις και στα ΜΜΕ.

Αντίθετα το φορτίο μέχρι ώρας είναι αρκετά χαμηλό και αυτό φαίνεται και από άλλους παράγοντες όπως για παράδειγμα από το γεγονός ότι αρκετοί από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας, δεν είναι από την περιοχή μας» επισήμανε και συνέχισε λέγοντας:

«Στην ανοικτή κοινότητα τα τεστ που έχουν γίνει έτσι και αλλιώς είναι ελάχιστα για να έχουμε σαφή εικόνα, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα αποτελέσματα από τα αστικά λύματα. 

Έτσι, πιστεύω ότι δεν δικαιολογούνταν από πουθενά αυτή η ανησυχία των τελευταίων ημερών. Εκτός αν γνώριζαν ή γνωρίζουν κάτι και δεν μας το λένε, αυτό είναι άλλη υπόθεση».