Συστατικά

1 φλιτζάνι μαυρομάτικα φασόλια
3 αβγά
3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού κακάο
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού στιγμιαίο καφέ

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά ένα κανονικό ταψί μεσαίου μεγέθους.
Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τα μαυρομάτικα φασόλια, τα αβγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, το κακάο και τον στιγμιαίο καφέ, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Μεταφέρεις το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και με μία σπάτουλα το απλώνεις ομοιόμορφα.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
Αφαιρείς από το φούρνο, περιμένεις 5 λεπτά μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή: tlife.gr