Υλικά για 4 μερίδες

6 γλυκοπατάτες

1/2 φλ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός

1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

Διαδικασία

Ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες σε μια κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20′. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, στο οποίο έπειτα ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Λιώνουμε τα υλικά με μία πρέσα για λιώσιμο πατάτας. Μπορούμε να απολαύσουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας με μερικά καρύδια από πάνω.

Πηγή: vita.gr