Το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» προγραμματίζεται να γίνει διαδικτυακά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του κορωνοϊού.

Το μεγάλο ραντεβού με του σατυρικού θεάτρου είναι για τις 27 & 28 Φεβρουαρίου 2021.

Στην ανακοίνωση - πρόσκληση των διοργανωτών υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες:

"Φίλοι ερασιτέχνες, όχι δεν θα του περάσει! Covid 19 αυτός, Μώμος 21 εμείς! Κι επειδή ο εγκλεισμός δεν επιτρέπει πρόβες και βιντεοσκοπήσεις… εμπρός στο δρόμο που χάραξε η «Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου»! Η φετινή συνάντηση δηλαδή (32η / 2021) που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο νησί της Νάξου γίνεται στο διαδίκτυο. Στην παρακάτω διεύθυνση μάλιστα, https://diadiktiaki-egeantheatre.gr/programm/ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις φετινές παραστάσεις των ερασιτεχνικών ομάδων ΔΩΡΕΑΝ.

Ομοίως και το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» προγραμματίζεται να γίνει διαδικτυακά. Σάββατο, πάει να πει, 27/2 και Κυριακή 28/2 θα «ανέβουν» σε διαδικτυακή πλατφόρμα τα καλύτερα σατιρικά 10λεπτα της χρονιάς ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ θα μας τα έχετε στείλει μέχρι ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ 14/2/2021 (12 το μεσημέρι).

Μαζί με τα ιντερμέδια του «Ρεφενέ» που θα μαγνητοσκοπηθούν στη Πάτρα, θα δομήσουν μια ενιαία σπονδυλωτή παράσταση που ενδέχεται να παρουσιαστεί και σε τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας. Αν , παρά τα διαφαινόμενα, ανοίξει ο τομέας θεαμάτων πριν αυτή την ημερομηνία, ο Μώμος θα γίνει κανονικά -δια ζώσης- 27& 28/2/2021. Στο μεταξύ πρέπει να φροντίσουμε προσεκτικά τα παρακάτω.

Κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας με τα στοιχεία:

Ένα βίντεο με σατιρικό δρώμενο (πρωτότυπο ή γνωστό ή ακόμη τμήμα θεατρικής παράστασης) μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών, παιγμένο από ερασιτέχνες ηθοποιούς με καλή ποιότητα ήχου και εικόνας. Παρακαλείστε ιδιαίτερα, το κείμενο του 10λέπτου να μας το στείλετε σε αρχείο word για να το χρησιμοποιήσουμε στη δημιουργία υποτίτλων στο βίντεο (με φροντίδα της διοργάνωσης) Έτσι δεν θα πάει χαμένη καμία ατάκα!

Ένα (αρχείο word) επίσης με:
α. Στοιχεία επικοινωνίας της ομάδας (υπευθύνων). Διεύθυνση, τηλέφωνα, email, Facebook κ.λπ
β. Ένα σύντομο ιστορικό της ομάδας.
γ. Λίγα λόγια για το δρώμενο, όπου θα αναφέρονται οι ηθοποιοί και οι συντελεστές.

2-3 φωτογραφίες του δρώμενου (αρχεία j.p.g.  σε καλή ανάλυση που να μπορούν να αναρτηθούν διαδικτυακά

Αποστολή φακέλου υποψηφιότητας: μέχρι 14/2/2021 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00
με τους παρακάτω τρόπους:

Ηλεκτρονικά/στα email: [email protected]
ή [email protected] και το βίντεο,
μέσω ανάρτησης ή μεταφοράς διαδικτυακά (π.χ. Youtube, Google-drive, We Transfer, Drop Box κ.λπ)
και γνωστοποίησης (σε μας) της διεύθυνσης.

Ταχυδρομικά/ Με ταχυμεταφορά ή μέσω ΕΛΤΑ
στη διεύθυνση: Μώμος ο Πατρεύς (υπ’ όψιν
Γιάννη Γεωργακάκη) Μαιζώνος 131 Τ.Κ. 262 21
Πάτρα (ένδειξη «απλό» & όχι «συστημένο»)

Χρονοδιάγραμμα του Μώμου:

Τα 8-10 καλύτερα 10λεπτα που θα προκύψουν από επιλογή, θα αναρτηθούν ως ενιαία παράσταση (με τα ιντερμέδια του «Ρεφενέ») σε διαδικτυακή πλατφόρμα (27,28/2/2021)  όπου θα παραμείνουν καθ’ όλη την διάρκεια του καρναβαλιού (μέχρι και 14/3/2021 δηλαδή)  και ίσως μεταδοθούν από κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα. Ως εκ τούτου μέχρι τις 20/2/2021 από την Επιτροπή Επιλογής του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν τα 10λεπτα που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω σπονδυλωτή παράσταση.

Ακόμη θα ανακοινωθεί με επιλογή και ευθύνη των διοργανωτών και η παράσταση του «Αφιερώματος» (ολόκληρη παράσταση δηλαδή, παιγμένη από τιμώμενη ερασιτεχνική ομάδα) που θα ανέβει στην διαδικτυακή πλατφόρμα μια μέρα νωρίτερα από τα 10λεπτα (Παρασκευή 27/2/2021)

Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από:
Έναν εκπρόσωπο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
Έναν εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Θεάτρου
Έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Τοπικού Τύπου (δημοσιογράφος)
Έναν ψήφο που εκπροσωπεί ομάδα της Ένωσης Αποφοίτων
Τμήματος Θεατρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Έναν ψήφο που εκπροσωπεί ομάδα του Ερασιτεχνικού Σχήματος
Πάτρας Ρεφενέ.

Βραβεία
Ειδικά φέτος και εφ’ όσον το φεστιβάλ μεταδοθεί διαδικτυακά, βραβεία δεν θα υπάρχουν. Η συμμετοχή μας άλλωστε στην ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ είναι το κορυφαίο βραβείο. Θα φτιαχτεί βεβαίως «Ηλεκτρονικό περιοδικό μτεύχος» με όλο το αρχειακό υλικό του 13ου Μώμου πλήρες και θα αποσταλεί σε όλες τις ομάδες (προκριθείσες ή μή).

Πληροφορίες: Στα email που προαναφέρθηκαν και στο τηλέφωνο 2610-221429 (10:00-14:00 εργάσιμες/ Γιάννης Γεωργακάκης)