Πάνω από 20 φοίνικες έχουν τοποθετήσει τα  συνεργεία του δήμου της Πάτρας στις πλατείες της πόλης, το τελευταίο διάστημα.

Δεν είναι μόνο οι φοίνικες στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων που φυτεύτηκαν από τα συνεργεία, αλλά και σε άλλες πλατείες της πόλης από τις οποίες τα δέντρα αυτά είχαν κοπεί, εξαιτίας του «κόκκινου σκαθαριού».

Συγκεκριμένα 10 φοίνικες περίπου φυτεύτηκαν στα Ψηλαλώνια, ενώ το ίδιο δέντρο μπήκε και στην πλατεία Νίκης στην Αγία Σοφία. Επίσης, φοίνικες μπήκαν περιμετρικά και της πλατείας Τριών Συμμάχων. 

Οι φοίνικες με την παρουσία τους σε διάφορα σημεία της Πάτρας, έχουν αλλάξει την αισθητική της κάθε περιοχής, γεγονός που έχει ικανοποιήσει αρκετούς δημότες.

Ο φόβος της υπηρεσίας Πρασίνου και των γεωπόνων του δήμου είναι να μην επιστρέψει η αρρώστια του κόκκινου σκαθαριού, όμως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός αυτός έχει εξασθενήσει πλέον και δεν μπορεί να κάνει το κακό που είχε γίνει πριν από περίπου εφτά με οχτώ χρόνια. 

Από εκεί και πέρα επόμενο βήμα για την αναδιαμόρφωση της αισθητικής των κοινόχρηστων χώρων της Πάτρας, είναι η ανακαίνιση των σιντριβανιών της πόλης. Πρώτο έργο σε αυτό το κομμάτι θα είναι το σιντριβάνι της πλατείας Υψηλών Αλωνίων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα, όπως αυτό της Τριών Ναυάρχων, της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Μαρούδα. 

Στόχος όλων αυτών των εργασιών είναι αλλαγή της αισθητικής των κοινόχρηστων χώρων και των πλατειών της Πάτρας και η ανάδειξη των πλατειών τους, με την δημοτική αρχή να υποστηρίζει ότι αυτό θα λειτουργήσει προς όφελος της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Πατρινών.