Αναστάτωση έχει προκληθεί εδώ και ορισμένες ώρες σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πατρέων, λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο.

Πρόκειται για τη δομή ΑμεΑ του δήμου Πατρεών στην οδό Καννελοπούλου που απασχολεί άτομα με αναπηρία γεγονός που αυξάνει ακόμα περισσότερο τους κινδύνους του ιού.

Ο εργαζόμενος, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς φιλοξενούμενους της δομής. Πάντως, στον χώρο ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις, ενώ πάρθηκε η απόφαση για να κλείσει η δομή για 14 ημέρες.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων

Με αφορμή τη θετική διάγνωση στο τεστ κορονοϊού ενός εργαζομένου μας στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ, ο Κοινωνικός  Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ενημερώνει ότι τίθεται προληπτικά η δομή σε αναστολή λειτουργίας για δύο (2) εβδομάδες, κατόπιν συστάσεων του ΕΟΔΥ.

Με αυτό το γεγονός αναδεικνύεται, για άλλη μια φορά, η αναγκαιότητα πραγματοποίησης συχνών επαναλαμβανόμενων τεστ ανίχνευσης του  κορονοϊού, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες δομές, όπως η συγκεκριμένη. 

Ο ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε ότι μπορεί να καλύψει την δομή κάνοντας τεστ δύο (2) φορές το μήνα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που θα μπορούσε να την καλύψει άλλες δύο (2) φορές τον μήνα, συνεπικουρώντας τον ΕΟΔΥ, αφού είχε ανάλογη σύμβαση με  ιδιώτες, δεν το έκανε μέχρι τώρα.

Το Υπουργείο Εργασίας στο οποίο απευθυνθήκαμε για να μας εξασφαλίσει την πραγματοποίηση των τεστ, δεν  μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει.

Ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας ή άλλο αρμόδιο, αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να αναλάβουν ακόμη και τώρα τις ευθύνες τους.