Οι δομές, τα ιδρύματα και οι υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας, έχουν κλείσει σε μεγάλο βαθμό την πόρτα τους στον κορωνοϊό.

Αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξάγει κανείς μέσα από τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων που έγιναν στην δράση που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η δράση αυτή ολοκληρώθηκε ύστερα από περίπου έναν μήνα με τα ειδικά κλιμάκια να επισκέπτονται αρκετές δομές και ιδρύματα της Αχαϊας και της Δυτικής Ελλάδος, όπως οι φυλακές του Αγίου Στεφάνου, η Κιβωτός της Αγάπης, γηροκομεία, αστυνομικές υπηρεσίες, αλλά και περιοχές που υπήρχε κίνδυνος διασποράς (συνοικία τσιγγάνων στην Κάτω Αχαΐα).

Από τους 1.200 δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν συνολικά σε όλες αυτές τις επισκέψεις των κλιμακίων της δράσης μόλις τα 45 ήταν θετικά στον κορωνοϊό. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Ένας αριθμός που αντιστοιχεί σε ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό, συγκριτικά με δείγματα που πάρθηκαν και δείχνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο τουλάχιστον ως προς την δράση αυτή που ήταν στοχευμένη και είχε να κάνει με τις κλειστές δομές της περιοχής, είναι αρκετά χαμηλό.