Ο Αλέξης Τσίπρας υπέπεσε θύμα Fake News στο βήμα της Βουλής καθώς αναφέρθηκε σε περίπτωση «ηλικιωμένου στην Κρέστενα Ηλείας» που έχει πρόβλημα διαβίωσης μετά από πρόστιμο που δέχθηκε αφού δεν φορούσε σωστά μάσκα, όπως αποκάλυψε η βουλευτής της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για έναν ηλικιωμένο στην πόλη της Ηλείας του οποίου η μάσκα δεν κάλυπτε τη μύτη του με τις αρχές να μην δείχνουν κατανόηση, να του επιβάλλουν το πρόστιμο των 300 ευρώ και τώρα ο φερόμενος ως ηλικιωμένος να έχει σημαντικό πρόβλημα στη διαβίωσή του.

Όπως αναφέρει η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από την Ηλεία, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τα πράγματα δεν έχουν συμβεί έτσι.

«Πριν από λίγο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κος Τσίπρας, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής σε ψευδή είδηση που αφορά στην Ηλεία σύμφωνα με την οποία η Αστυνομία Κρέστενας επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ σε συνταξιούχο, διότι φορούσε λανθασμένα τη μάσκα του. Εξαιτίας του προστίμου ο εν λόγω συμπολίτης βρίσκεται σε κίνδυνο διαβίωσης.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας μας διαβεβαιώνει ότι:

α. ο συμπολίτης μας δεν είναι συνταξιούχος, αλλά γεννηθείς το 1965 και
β. δεν φορούσε καθόλου μάσκα.

Όλοι πρέπει να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Της υποχρέωσης αυτής δεν εξαιρείται κανείς, για το καλό όλων μας. Σημειωτέον ότι αν κάποιο πρόστιμο φαίνεται δυσανάλογο ή έχει επιβληθεί λανθασμένα, ο πολίτης έχει πάντα το δικαίωμα της ένστασης», αναφέρει στην ανάρτησή της.

Ο ίδιος ηλικιωμένος διαψεύδει την ιστορία Τσίπρα

Μιλώντας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM την 1η Δεκεμβρίου ο πρωταγωνιστής της εν λόγω υπόθεσης, αφού ξεκαθάρισε πως είναι 55 ετών, παραδέχθηκε πως «ξέχασε τη μάσκα στο αυτοκίνητο, πήγε σε φαρμακείο να πάρει καινούργια μάσκα, την οποία όμως κρατούσε στα χέρια του. Το παράπονο που εξέφρασε ήταν πως δεν του έγινε σύσταση, αλλά τον «έγραψαν» κατευθείαν, όπως είπε.