Υλικά
2 μερίδες
2 φιλέτα από μια τσίπουρα 500-600 γρ.
1/2 κιλό άγρια χόρτα
30 γρ. μέλι
50 γρ. μουστάρδα
1 λεμόνι (τον χυμό του)
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα χόρτα με άφθονο κρύο νερό και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Ετοιμάζετε τη σος, χτυπώντας σε ένα μπολ (ή σε ένα βαζάκι με καπάκι που κλείνει καλά) το μέλι, τη μουστάρδα, το λάδι και το λεμόνι.
Φιλετάρετε την τσιπούρα (τα κόκαλα και τις κοιλιές μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε αργότερα για ένα ζωμό ή μια σούπα).
Σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τα φιλέτα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (ξεκινώντας από την πλευρά με την πέτσα), αλατίζοντας ενδιάμεσα.
Σερβίρετε μία γερή πιρουνιά από τα χόρτα σε κάθε πιάτο, από πάνω της ένα φιλέτο και περιχύνετε με τη σος.
Πηγή: cookpad.com