Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Αιγείρας, μετά από την καταψήφιση εκ μέρους δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, του θέματος που αφορά στην παραμονή του Γυμνασίου και του Λυκείου Αιγείρας αυτόνομη σχολική μονάδα, με ανακοίνωσή του εκφράζει την στενοχώρια και παράλληλα την οργή των γονέων, ιδιαίτερα κατά των συμπατριωτών τους δημοτικών συμβούλων, για αυτού του είδους τις κόντρες και τις αντιπαραθέσεις, με αντίκτυπο στους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στενοχώρια και οργή προκαλούν όλα αυτά τα πολιτικά παιχνίδια που γίνονται εις βάρος των παιδιών μας και της περιοχής μας. Ειδικά όταν οι ίδιοι οι πατριώτες μας καταψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο, τις μεταβολές των σχολικών μονάδων που αφορούν την λειτουργία του γυμνασίου και λυκείου Αιγείρας, οδηγώντας έτσι στη συγχώνευσή τους με τα αντίστοιχα σχολεία της Ακράτας.

Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα η παραμονή των σχολείων μας στην έδρα τους. Η στάση και η ψήφος των δημοτικών μας συμβούλων λοιπόν, είναι απαράδεκτη, μιας και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν τουλάχιστον να σκεφτούν τα παιδιά μας και να μην ψηφίσουν κατά, βάζοντας σε περιπέτειες την αυτόνομη λειτουργία του σχολείου μας.

Οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις ας γίνονται για άλλα θέματα, ας αφήσουν τα σχολεία μακριά από αυτά τα παιχνίδια!

Εμείς, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με τη συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων, έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε μεγάλο εθελοντικό αγώνα για να αναβαθμίσουμε και να συντηρήσουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις, για το καλό των παιδιών μας και του τόπου μας. Και αντί να μας βοηθήσουν σε αυτό τον αγώνα που κάνουμε τόσα χρόνια να τα κρατήσουμε ανοιχτά, συντελούν με τα πολιτικά τους παιχνίδια να μας τα κλείσουν και να τα συγχωνεύσουν με σχολική μονάδα αρκετά μακριά από την Αιγείρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να δώσουμε λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που κάποιοι μας δημιούργησαν και που συνεχίζουν να μας δημιουργούν! Και σε αυτόν τον αγώνα μας έχουμε στο πλευρό μας και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, που εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη ψήφιση της αναστολής της συγχώνευσης των σχολείων μας με τα αντίστοιχα της Ακράτας, ιδίως από τους εκπροσώπους της περιοχής μας!»