Η είδηση ότι από την Δευτέρα ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα του λιανικού εμπορίου, έφερε μία μεγάλη ανακούφιση σε αρκετούς επαγγελματίες.

Οι έμποροι της Πάτρας από την αρχή του locdown φωνάζουν να ανοίξουν τα καταστήματα τους και ότι το λιανικό εμπόριο δεν είναι εστία μετάδοσης.

Έτσι ελπίζουν ότι η αναμενόμενη απόφαση αυτή της κυβέρνησης θα αποτελέσει την αρχή για να ξεκινήσουν την λειτουργία τους και τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα της τοπικής αγοράς.

Ευελπιστούν ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά θα λειτουργήσει σε μία μερική κανονικότητα, με μέτρα και αποστάσεις, ενώ υποστηρίζουν ότι όσο πιο γρήγορα ανοίξουν τα μαγαζιά τόσο πιο εύκολα θα αποφευχθεί ο πανζουρλισμός που θα προκύψει από την ανάγκη του κόσμου να αγοράσει τα απαραίτητα.

Πάντως, οι επαγγελματίες των εποχικών ειδών, με αυτή την φερόμενη απόφαση της κυβέρνησης (αύριο θα ανακοινωθούν όλα δια στόματος πρωθυπουργού), αποκτούν την δυνατότητα για να διασωθούν από την βέβαιη καταστροφή.

Γιατί αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα αν το lockdown συνεχιζόταν. «Το βασικό ζητούμενο για μας είναι να ανοίξουμε και να λειτουργήσουμε με μέτρα και κανόνες» μας έλεγε σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος.