Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, ενώ τόνισε πως ο πρωθυπουργούς θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να εμβολιαστούν δημοσίως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως μία σειρά εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία της τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου, ή αρχές Ιανουαρίου.

Ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν και εθελοντικός

Ο κ.Πέτσας διευκρίνισε για ακόμα μία φορά πως ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν, τόνισε ωστόσο ότι θα υπάρξει προσπάθεια και καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι πολίτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Θα εμβολιάζονται 2 εκατ. πολίτες μηνιαίως

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των εμβολιασμών ο κ.Πέτσας ανέφερε ότι δημιουργούνται ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή.
Εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως περίπου 2.117.440 πολίτες. Κι αν έρθουν περισσότερα εμβόλια - τον ίδιο μήνα - μπορεί, εφόσον χρειαστεί, να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων.

Υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες θα εμβολιαστούν πρώτα

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο θα «τρέξει» καμπάνια για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.
Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες (άνω 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα) και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.
Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms, είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων.

Κάλεσμα του πρωθυπουργού στους πολιτικούς αρχηγούς να εμβολιαστούν

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ.Πέτσας είπε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο και μάλιστα θα απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να εμβολιαστούν προκειμένου να δώσουν το σωστό μήνυμα στους πολίτες.