Σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία των αιτήσεων των επιχειρήσεων που διεκδικούν ένα χρηματικό ποσό από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα επιδότησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Πρόκειται για το πρόγραμμα αυτό που αφορά τις επιχειρήσεις πουν έχουν πληγεί από την πανδημία και οι οποίες θα μοιραστούν ένα ποσό που θα φτάνει συνολικά τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό φυσικά δεν φτάνει για όλους και έτσι από τις 7.800 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο σύνολο από ισάριθμες επιχειρήσεις, αυτές που θα πάρουν το «πράσινο» φως, θα είναι αρκετά λιγότερες. 

Λίγο παραπάνω από τις 1.000. Το νούμερο αυτό προκύπτει κατά προσέγγιση μέσα από τα επίπεδα που θα κυμανθούν οι μέσοι όροι της βαθμολογίας για κάθε κατηγορία και τα ποσά που είναι να λάβουν όσων οι αιτήσεις εγκριθούν.

Ο κατά προσέγγιση αριθμός των ωφελουμένων προκύπτει από την μέχρι τώρα αξιολόγηση των 7.800 αιτήσεων που υποβλήθηκαν από ισάριθμες επιχειρήσεις.

Οι αιτήσεις έχουν τύχει επεξεργασίας (έλεγχος δικαιολογητικών κ.ά.) σε ποσοστό περίπου 70% και η διαδικασία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Έχει όμως ενδιαφέρον για τους χιλιάδες μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες που υπέβαλαν αίτηση στο πρόγραμμα να δούμε τα όρια που τείνουν να διαμορφωθούν στις βαθμολογίες και τα χρήματα που διεκδικούν όσων οι αιτήσεις θα εγκριθούν.

Έτσι λοιπόν:

Στην Α' κατηγορία (Πρωτογενής και Δευτερογενής Τομέας) που θα κατανεμηθεί το 30% του συνολικού προϋπολογισμού της δημόσιας δαπάνης η βάση θα ξεπεράσει το «30». Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι κάθε ωφελούμενος θα λάβει περίπου 30 χιλ. ευρώ.

Στη Β' κατηγορία (Τριτογενής Τομέας - Εμπόριο / Υπηρεσίες) που θα κατανεμηθεί το 30% του συνολικού προϋπολογισμού, η βάση θα φτάσει περίπου το «65» και κάθε ωφελούμενος θα λάβει περίπου 25 χιλ. ευρώ.

Στη Γ' κατηγορία (Τριτογενής Τομέας - Τουρισμός / Εστίαση) που θα κατανεμηθεί το 40% του συνολικού προϋπολογισμού η βάση θα φτάσει το «45» και κάθε ωφελούμενος θα λάβει περίπου 30 χιλ. ευρώ.

(Με πληροφορίες από Πελοπόννησο).