Πατρινοί που διαμένουν σε γειτονιές της πόλης όπου τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί οικογένειες ρομά, ανησυχούν για τη πιθανότητα διασποράς.

Η ανησυχία τους αυτή, όπως διαβεβαιώνουν, δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο, πέρα από το ότι οι γείτονες τους, δεν δείχνουν να συμμορφώνονται ούτε με την τήρηση των μέτρων, ούτε με την καραντίνα στο σπίτι τους.

Καταγγέλλουν μάλιστα δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Και τα δύο συνέβησαν προ ημερών. Στο πρώτο υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση στη διασταύρωση της Καποδιστρίου και Σουλίου, με οικογένειες ρομά.

Ο λόγος της συγκέντρωσης τους παραμένει άγνωστος. Στο δεύτερο περιστατικό αιτία ήταν μία κηδεία στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Εκεί υπήρχε συγκέντρωση αρκετών ρομά, η αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο, τα άτομα απομακρύνθηκαν προς στιγμή, όμως στη συνέχεια επέστρεψαν.

Πάντως, το όλο θέμα δεν αλλάζει. Σε αρκετές γειτονιές της Πάτρας, όπως στην Αγία Τριάδα, τα Προσφυγικά, το Σκαγιοπούλειο, την Τριών Ναυάρχων διαμένουν πλέον ρομά και η πλειοψηφία αυτών δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα, γεγονός που ανησυχεί αρκετούς που ζουν κοντά τους.