Μετά από αρκετό καιρό οι υγειονομικές αρχές της περιοχής μας βλέπουν τα πράγματα για τη συνέχεια αισιόδοξα.

Είναι η πρώτη φορά μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown που ο περιορισμός και τα αυστηρά μέτρα, όπως και όλες οι συνέπειες που πληρώνουμε εξαιτίας τους, δείχνουν να αποδίδουν.

Η Αχαΐα τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει μία αισθητή πτώση των κρουσμάτων και τα 14 που ανακοινώθηκαν την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνουν αυτή την ύφεση.

Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που τα κρούσματα στην περιοχή, σύμφωνα με τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, πέφτουν τόσο χαμηλά. Είχαμε καιρό να ακούσουμε αυτόν τον αριθμό.

Όμως θα πρέπει να λάβουμε και τον εξής παράγοντα υπόψη μας. Ήταν η πρώτη μέρα μετά το τριήμερο του Πολιούχου του Αγίου Ανδρέα και οπωσδήποτε ο αριθμός όσων πήγαν να κάνουν το τεστ ήταν αρκετά μικρότερος, σε σχέση με άλλες φορές. Όμως αυτό δεν αμφισβητεί την αισθητή πτώση.

Ούτε τη διαπίστωση ότι στην περιοχή μας τουλάχιστον το lockdown επιτέλους ξεκίνησε να αποδίδει. Το ζητούμενο σίγουρα είναι η διάρκεια της πτώσης αυτής και η τήρηση των μέτρων από όλους. Και φυσικά το πότε θα βγούμε από αυτή την κατάσταση. Γιατί πρέπει να βγούμε και σύντομα...