Στη φωταγώγηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών "Καραμανδάνειο" προχώρησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης που έγινε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια αναφέρονται τα εξής:

"Όπως είναι γνωστό, η 1η Δεκεμβρίου έχει αναγνωριστεί επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Η  Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. αναλαμβάνοντας δράση για την προβολή της σημασίας της πρόληψης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον περιορισμό της εξάπλωσης αυτής της νόσου, ανέλαβε την πρωτοβουλία και, σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρών, φωταγωγήθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» Πατρών με το κόκκινο χρώμα, που συμβολίζει την εκστρατεία διακοπής της εξάπλωσης της νόσου.

Η επιλογή του παιδιατρικού νοσοκομείου δεν έγινε τυχαία. Πιο συγκεκριμένα, εκτός  από  τη φωταγώγηση του κτιρίου, η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. προχώρησε και στην οργάνωση μιας διαδικτυακής ημερίδας με τίτλο: «ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ;;;» που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μία συνεργασία της Διοίκησης Της 6ης Υ.ΠΕ. και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάτρας. Η συνεργασία έγινε για την καλύτερη ενημέρωση των γονέων και των κηδεμόνων σχετικά με τους τρόπους προσέγγισης των παιδιών όσον αφορά τους τρόπους μετάδοσης των λοιμωδών νοσημάτων και κυρίως των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της ημερίδας ο Διοικητής Γιάννης Καρβέλης, «Το σημαντικότερο όλων παραμένει η ενημέρωση και η εκπαίδευση του πληθυσμού και κυρίως των μικρών παιδιών, που ο σπόρος της πρόληψης  βρίσκει γόνιμο έδαφος στο μυαλό και στην ψυχή τους. Αφιερώνουμε, λοιπόν, αυτή την ημέρα έμμεσα στα παιδιά, τιμώντας και την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, (20 Νοεμβρίου) ενημερώνοντας άμεσα τους γονείς, για να μπορούν να χαίρονται  κάθε στιγμή της ζωής τους άφοβα, με γνώση και  υπευθυνότητα. Πρώτα η οικογένεια και μετά η σχολική κοινότητα έχουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του κάθε παιδιού που βρίσκεται τώρα μαθητής ή μαθήτρια στα θρανία, και ενεργός πολίτης της κοινωνίας μας, αργότερα, σε βάθος χρόνου».