Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια προκύπτει επειδή οι δομές που υποστηρίζουν τα βλέφαρα αποδυναμώνονται. Το δέρμα λεπταίνει, οι μύες χαλαρώνουν και το κανονικό λίπος που υποστηρίζει το μάτι μπορεί να κατέβει στο κάτω βλέφαρο. Υγρά μπορεί να συγκεντρωθούν σε αυτήν την περιοχή από κατακράτηση νερού, κακή λεμφική αποστράγγιση και κακή μυϊκή λειτουργία. Κι ενώ μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο για τις ενοχλητικές σακούλες κάτω από τα μάτια μας στα γονίδιά μας και την ανατομία, είναι οι καθημερινές μας συνήθειες αυτές που τις κάνουν να δείχνουν χειρότερα, όπως αναφέρει το vita.

Τι προκαλεί πρήξιμο στα μάτια;

*Η έλλειψη ύπνου

Όταν δεν έχουμε κοιμηθεί αρκετά, είναι πιθανό να χασμουρηθούμε περισσότερο, σωστά; Όταν χασμουριόμαστε όμως, προκαλούμε τα μάτια μας να δακρύσουν, γεγονός που οδηγεί σε πρήξιμο. Αυτό το υπερβολικό υγρό γύρω από τα μάτια αποδυναμώνει την ελαστικότητα του περιβάλλοντος ιστού, προκαλώντας επίσης επιτάχυνση των ρυτίδων.
Δείτε επίσης: Γιατί είναι σημαντικό να περνάει το μωρό χρόνο μπρούμυτα

*Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Το νάτριο στα τρόφιμα ενθαρρύνει την κατακράτηση νερού (και) κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα την υπερβολική διόγκωση του ιστού των ματιών. Αυτό το πρήξιμο ενθαρρύνει την ταχύτερη φθορά στους συνδετικούς ιστούς. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγουμε τις τροφές που είναι πλούσιες σε αλάτι, όπως το πρόχειρο φαγητό και τα συσκευασμένα σνακ.

*Η λάθος εφαρμογή της κρέμας ματιών

Πρέπει να αποφεύγουμε την εφαρμογή της κρέμας ματιών πολύ κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων. Κάθε φορά που ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας, οι βλεφαρίδες μας απλώνουν μικροσκοπικές ποσότητες του προϊόντος, που ενδέχεται τελικά να καταλήξουν στα μάτια μας. Προφανώς οτιδήποτε εισέλθει στα μάτια μπορεί να είναι ερεθιστικός παράγοντας και να προκαλέσει διόγκωση και πρήξιμο. Το δέρμα μας μπορεί να απορροφήσει συγκεκριμένη ποσότητα. Μετά την απορρόφηση, το προϊόν που μένει στην επιδερμίδα μπορεί να περάσει στα μάτια και να προκαλέσει πρήξιμο, καθώς και να λειτουργήσει ως επιπλέον βάρος για τον ευαίσθητο ιστό κάτω από τα μάτια.
Τα σωστά βήματα εφαρμογής της κρέμας ματιών

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε πολλή ποσότητα, αφού περισσότερο προϊόν δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο αποτέλεσμα. Η ποσότητα ενός μπιζελιού για κάθε μάτι αρκεί.
Εφαρμόζουμε την κρέμα μόνο με τον παράμεσό μας ή το μικρό δαχτυλάκι, αφού έχουν λιγότερη δύναμη από τα υπόλοιπα δάχτυλα κι έτσι δεν θα ασκήσουμε πίεση στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Απλώνουμε την κρέμα έτσι ώστε να πάει παντού (όχι πολύ κοντά στο μάτι, φυσικά) και δεν παραλείπουμε την περιοχή κάτω από το φρύδι.
Εφαρμόζουμε την κρέμα με ταμποναριστές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί η περισσότερη ποσότητα από το προϊόν.
Την αφήνουμε να απορροφηθεί πλήρως, για μισή ώρα ή περισσότερο.

*Αφυδάτωση

Η αφυδάτωση μπορεί να προκύψει από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καφεϊνούχων ροφημάτων, την έλλειψη ύπνου, το ξηρό κλίμα και την ανεπαρκή πρόσληψη υγρών. Φροντίζουμε λοιπόν να περιορίσουμε το αλκοόλ και την καφεΐνη, να κοιμόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ και να καταναλώνουμε άφθονο νερό.