Υλικά

3-4 μερίδες

4-5 λουκάνικα
3/4 φλ. Κινόα
150 γρ. Πλιγούρι
1 κρεμμυδάκι ξερό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Λίγο σκόρδο
2 πιπεριές
Ζωμό λαχανικών σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι
Τσίλι

Εκτέλεση

Βάζουμε την κινόα να βράζει. Σε 5 λεπτά στραγγίζουμε το νερό και την ξεπλένουμε. Βάζουμε να βράσει ξανά γύρω στα 15' λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Χαράζουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε. Μόλις είναι έτοιμα αφήνουμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί.

Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά σε βαθύ τηγάνι σε αρκετό λαδάκι. Μόλις ροδίσουν αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το πλιγούρι να πάρει χρώμα και άρωμα και ανακατεύουμε. Μόλις ρουφήξει το λάδι ρίχνουμε λίγο νεράκι και σταδιακά κι άλλο αν χρειαστεί. Δε θέλουμε να χυλώσει.

Μόλις το πλιγούρι είναι έτοιμο, ρίχνουμε την κινόα και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά (κατά προτίμηση) και έτοιμο!

Πηγή: cookpad.com