Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τη διαδικασία ανάδειξης των «Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας» (European Digital Innovation Hubs–EDIHs) με την συμμετοχή της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Η πρόταση για τη δημιουργία του πρώτου περιφερειακού κόμβου ψηφιακής καινοτομίας με τίτλο «REBRAIN WESTERN GREECEeDIH - Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας REBRAIN Δυτικής Ελλάδος» κατέλαβε την τέταρτη θέση με συνολική βαθμολογία 94/100 ανάμεσα σε 15 προτάσεις που υποβλήθηκαν.

Η ενίσχυση του ψηφιακού και τεχνολογικού μετασχηματισμού της αγοράς εργασίας και της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας με προηγμένες ψηφιακές και τεχνολογικές  δεξιότητες που απαιτούνται στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης αποτελούν την κεντρική ιδέα του REBRAIN WESTERN GREECE eDIH (RBWG). Οι θεματικοί τομείς παρέμβασης εστιάζουν στην κυκλική οικονομία, την κλιματική αλλαγή, την ενίσχυση του ρόλου της κοινωνικής οικονομίας, την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση με απώτερο στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ευχαρίστησε και εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλη τη κοινοπραξία που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε την πρόταση που ανταποκρίνεται πλήρως με τις προτεραιότητες του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027».

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς το όραμα μας για μια ψηφιακή Περιφέρεια αποκτά πλέον σάρκα και οστά. Η πρόταση μας πρόκειται να αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής όσο και στην περιφερειακή οικονομία. Συνεχίζουμε δυναμικά για το επόμενο στάδιο και την διεκδίκηση μιας θέσης στο αντίστοιχο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης.