Μπορεί η πανδημία του κοροναϊού να ταλαιπωρεί τη χώρα, ωστόσο η μία μετά την άλλη οι πόλεις φορούν τα γιορτινά τους ενόψει των Χριστουγέννων.

Ήδη οι πολίτες έχουν ξεκινήσει και στολίζουν τα σπίτια τους.

Παραγωγοί, κυρίως από την περιοχή του Ταξιάρχη κατεβαίνουν προς την Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα καθώς έλαβαν την άδεια για να πουλήσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους, παρά την παράταση του lockdown.

Η πώληση ελάτων έχει ξεκινήσει και στην Αθήνα και σύμφωνα με τον Σάκη Καρανταλή, ελατοπαραγωγό από τη Χαλκιδική, κάθε δέντρο θέλει περίπου 15 χρόνια για να φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος.

Ο κόσμος ήδη έχει αρχίσει να προμηθεύεται τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα οποία μετά τις γιορτές μπορεί να μεταφυτεύσει και να τα κρατήσει.

«Υπάρχει πολύ αυξημένη ζήτηση επειδή δεν ήρθαν όλοι οι συνάδελφοι».

Οι τιμές για ένα δέντρο περίπου τριών μέτρων κυμαίνονται κοντά στα 100 ευρώ, με τον κόσμο να επιλέγει πιο μικρά δέντρα.

Τι θα γίνει με τα ρεβεγιόν
Την ίδια στιγμή, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι επεξεργάζονται το σχέδιο για τα Χριστούγεννα.

Όπως όλα δείχνουν, οι πολίτες θα κάνουν Χριστούγεννα στο σπίτι, όπως όλα δείχνουν, αφού ακόμα κι αν η πανδημία υποχωρήσει, η επάνοδος στην κανονικότητα θα γίνει με μεγάλη προσοχή υπό το φόβο του τρίτου κύματος.

Όσον αφορά στις ημέρες των εορτών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαγορεύονται σε κάθε περίπτωση οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και, άρα, δεν θα υπάρξει έξοδος προς τους τόπους καταγωγής και τους χειμερινούς προορισμούς.

Παράλληλα, θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και οι όποιες μετακινήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται με SMS στο 13033.

Όσον αφορά στις συναθροίσεις, και σύμφωνα με όσα έχει πει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα περάσουμε τα Χριστούγεννα μόνοι μας και με το πολύ μια ακόμη οικογένεια.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται να επιτραπεί η συνάθροιση έως και 9 ατόμων στο ίδιο σπίτι.

Ουσιαστικά, όλα οδηγούν στην απόφαση για περιορισμούς που θα κρατήσουν και μετά τις γιορτές.

Την ίδια ώρα, παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα, εκτός από τα φαρμακεία για να αποφευχθεί ο συνωστισμός που πάντα παρατηρείται εκείνες τις ημέρες.