Με 757 κρούσματα κορωνοϊού έκλεισε ο μήνας Νοέμβριος για την Αχαΐα, στο σύνολο του.

Πρόκειται για τον μήνα με τα περισσότερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα από την αρχή της πανδημίας και μάλιστα με διαφορά από τους προηγούμενους.

Το διάστημα των αυξημένων κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του μήνα εντοπίζεται στις αρχές, αλλά και στο δεύτερο δεκαπενθήμερο όταν τα κρούσματα ανέβασαν τον μέσο όρο τους στα 30 και κάτι.

Ωστόσο, ο μέσος όρος των κρουσμάτων του μήνα κινήθηκε μεταξύ των 24 με 28, ενώ το αρνητικό ρεκόρ ήταν αυτό των 54. Σε γενικές γραμμές ο Νοέμβρης ήταν σίγουρα ο πιο δύσκολος μήνας, αλλά η Αχαΐα κατόρθωσε να κρατήσει την κατάσταση ελεγχόμενη, μη αφήνοντας τον ιό να προχωρήσει σε έξαρση.

Αυτό που ανησύχησε τις υγειονομικές αρχές ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρξε σημαντική μείωση των κρουσμάτων, παρά τις τρεις εβδομάδες του lockdown και της καραντίνας.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η μείωση αυτή έφτασε το τελευταίο τριήμερο του μήνα όπου τα κρούσματα έπεσαν στα 22, στα 18 και στα 16.

Σε τελική ανάλυση ο μήνας Νοέμβρης κλείνει αφήνοντας θετικά μηνύματα για την υγειονομική πορεία της περιοχής, με τις υγειονομικές αρχές να ελπίζουν σε μία αισθητή πτώση των κρουσμάτων τον Δεκέμβριο.