Με μία προτροπή προς τους ασθενείς με άλλα νοσήματα εκτός Covid - 19 έκλεισε την τοποθέτησή της, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Συγκεκριμένα η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε σε ανθρώπους που φοβούνται να πάνε στο νοσοκομείο υπό το φόβο του κορωνοϊού λέγοντας ότι «και πάλι άδειασαν τα νοσοκομεία μας. ‘Εχουμε ελάχιστους για νοσήματα εκτός covid αλλά και κάποιους που έρχονται καθυστερημένα γιατί φοβούνται».

«Επισκέψεις και κεράσματα αναβάλλονται για του χρόνου»

Αναφορικά με τις ονομαστικές εορτές των επόμενων ημερών αλλά και τη σημερινή (σ.σ του Αγίου Ανδρέα), επεσήμανε ότι τα «"χρόνια πολλά" σήμερα στους εορτάζοντες αλλά και τις επόμενες μέρες, "στους Νικόλες, τις Άννες", πρέπει να τα πούμε… τηλεφωνικά».

Να καταλάβουμε όλοι ότι συγχρωτισμός και συναθροίσεις αποτελούν ασέβεια προς την δημόσια υγεία και αυτοθυσία του προσωπικού του ΕΣΥ και προς τους συμπολίτες που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα», ανέφερε ακόμη.

Όσον αφορά το RT, η κυρία Παπαευαγγέλου είπε ότι έπεσε κάτω από τη μονάδα σε όλες τις περιοχές της χώρας και τόνισε πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Παράλληλα εκτίμησε ότι στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης αναμένεται η μείωση της πίεσης στα νοσοκομεία. «Και πάλι άντεξαν τα νοσοκομεία μας» τόνισε.