Ο Λιονέλ Μέσι επέλεξε να αποχαιρετήσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο Camp Nou, στην συνάντηση με την Οσασούνα (4-0) με μία κίνηση που προκάλεσε συγκίνηση. Μετά το γκολ που σημείωσε, έβγαλε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και από μέσα φορούσε εκείνη του Μαραντόνα με την Νιούελς Ολντ Μπόις, δείχνοντας προς τον ουρανό.

Μία κίνηση που μπορεί να κοστίσει 3.000 ευρώ στη Μπαρτσελόνα, αφού η ομοσπονδία απαγορεύει παρόμοιες ενέργειες στους πανηγυρισμούς, αλλά ποιος νοιάζεται. Ποια όμως είναι η ιστορία αυτής της φανέλας;

«Ποτέ στη ζωή του ο Σέρχιο Φερνάντες δεν φαντάστηκε ότι το δώρο που έκανε στον Μέσι θα γινόταν πρώτο θέμα στα πιο σημαντικά ΜΜΕ στον κόσμο», όπως αναφέρει η εφημερίδα της Αργεντινής Ole.

Και ακόμα περισσότερο, δεν θα είχε σκεφτεί ότι θα την χρησιμοποιούσε ως φόρο τιμής, για τον απροσδόκητο θάνατο, του ινδάλματός του, Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Φερνάντες, δικαστής από επάγγελμα, αλλά και συλλέκτης, αναρωτήθηκε τι θα μπορούσε να δώσει σε ένα παίκτη που είχε ήδη τα πάντα.

Και, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ντανιέλ Αρκούτσι του El Gráfico, το μόνο πραγματικά σημαντικό πράγμα που ήρθε στο μυαλό ήταν να του δώσει έναν από τους πιο πολύτιμους θησαυρούς του: Τη φανέλα της Νιούελς που φορούσε ο Ντιέγκο μεταξύ 1993 και 1994.

Τρεις φορές προσπάθησε να του τη δώσει και μόνο την τρίτη φορά το κατάφερε. Αυτό συνέπεσε με τη γέννηση του τρίτου γιου του Μέσι, του Τσίρο, οπότε του έδωσε επίσης έναν χρυσό Αγιο Βενέδικτο, ο οποίος προστατεύει από δαίμονες σύμφωνα με την πεποίθησή του.

Αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι η φανέλα της Νιούελς που φορούσε ο Ντιέγκο στο πέρασμά του από το Ροσάριο. Δύο χρόνια μετά, ο Μέσι χρειάστηκε να την χρησιμοποιήσει. Ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός της Μπαρτσελόνα, φορούσε επίσης τη φανέλα της Νιούελς, στις ομάδες των Νέων από το 1994 έως το 2000, πριν φτάσει στην Ευρώπη για τους Καταλανούς. Messi Pays Tribute to Maradona by Wearing His Old Shirt Under Barça Shirt For Full Game - Footy HeadlinesMessi and Barcelona pay tribute to Maradona