Ένας Πατρινός κέρδισε τον διαγωνισμό στίχων του μήνα στην εκπομπή του Γιώργου Χατζή και του Χρήστου Αηδόνη «Μεταξύ σοβαρού και αστείου», στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα».

Πρόκειται για τον Μιχάλη Μαρκόπουλο, έναν 28χρονο νεαρό που με τους στίχους του και την βοήθεια των φίλων, αλλά και όσους εντυπωσιάστηκαν από αυτά που έγραψε, αναδείχτηκε ο νικητής του έβδομου διαγωνισμού στίχων.

Ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει κάτι σαν θεσμός από τη συγκεκριμένη ραδιοφωνική εκπομπή που είναι από τις λίγες που ασχολείται με το κομμάτι της στιχουργικής. Ο δύο παρουσιαστές της άλλωστε με την πορεία τους έχουν αποδείξει ότι αγαπούν το ελληνικό τραγούδι.

Έτσι, ο κάθε νικητής που προκύπτει μέσα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία που γίνεται έχει μετά από λίγο διάστημα την ευκαιρία να ακούσει τους στίχους του μελοποιημένους, κάτι που για όσους γράφουν γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Ο Πατρινός που ασχολείται εδώ και μόλις ένα χρόνο με την στιχουργική αφού η επαγγελματική του ενασχόληση έχει να κάνει κυρίως με την εστίαση, έγραψε το «Εύθραυστη». 

Οι στίχοι του από την πρώτη στιγμή κέρδισαν τις εντυπώσεις, όμως ο διαγωνισμός ήταν συναρπαστικός, πήγε ψήφο με ψήφο και τελικά κέρδισε αυτός συγκεντρώνοντας συνολικά 947.

Θα έχει έτσι την ευκαιρία να δει το «Εύθραυστη» που έγραψε κατά τη διάρκεια της καραντίνας να γίνεται τραγούδι. Μάλιστα, οι δύο παρουσιαστές του τον ενθάρρυναν στο να συνεχίσει να γράφει και του πρότειναν να προχωρήσει στην εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου για να μελοποιεί μόνος του τους στίχους.

Ακούστε τον 28χρονο Μιχάλη Μαρκόπουλο να μιλάει στους Γιώργο Χατζή και Χρήστο Αηδόνη μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στην εκπομπή ''Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου''.


Συνέντευξη - Μιχάλης Μαρκόπουλος