Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας στο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτασμών του Πολιούχου της Πάτρας.

Από το πρωί έως αργά το βράδυ της Κυριακής αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο προαύλιο του ιερού ναοί και απομακρύνουν τους πιστούς που πλησιάζουν, είτε για να προσκυνήσουν, είτε για να ανάψουν ένα κερί.

Σύμφωνα με Πατρινούς που πήγαν στην εκκλησία ο ναός άνοιξε για λίγο τις πόρτες του, αφήνοντας κάποιους πιστούς να περάσουν, ίσα για να ανάψουν ένα κερί.

Στο μεταξύ σχεδόν αποκλεισμένοι είναι και οι γύρω δρόμοι από τον ναό, έτσι ώστε να μην πλησιάζει ο κόσμος που θέλει να προσεγγίσει την εκκλησία.

Το ίδιο σχέδιο που έχει καταστρώσει η ΕΛ.ΑΣ. θα εφαρμόσει και ανήμερα της εορτής του Πολιούχου, εκτελώντας πάντα τις εντολές του υπουργείου μετά και την επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στην Πάτρα.

Ο υπουργός θυμίζουμε ότι ζήτησε απόλυτη συμμόρφωση με τα μέτρα, αλλά και τη συνεργασία όλων των φορέων για τον σκοπό αυτόν. Μάλιστα πέρα από το σύσκεψη που συμμετείχε με τους φορείς είχε συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Πατρών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανήμερα της εορτής η ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει αρκετές περιπολίες στο κέντρο της Πάτρας για να σταματήσει τις επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι.