Ένα έργο ανάσας για το δημόσιο σύστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στο επόμενο διάστημα και να καλύψει ένα κενό χρόνων στις δομές της δημόσιας υγείας.

Θα στεγαστεί στο πρώτο όροφο του κτίριο του Καραμανδάνη, απέναντι από το πρώην Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας και μαζί με το Παιδοψυχιατρικό Κέντρο και θα αποτελέσει μία ολοκληρωμένη δομή πάνω σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα που τα τελευταία χρόνια παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Όλα είναι στην τελική ευθεία για την υλοποίηση ενός έργου που χρηματοδοτούν από κοινού τρεις ξεχωριστοί φορείς, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η 6η ΥΠΕ και το πρόγραμμα ΕΠΣΑ.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι οικοδομικές εργασίες στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ενώ μέσα στην εβδομάδα που διανύσαμε μπήκαν μετά από τον σχετικό διαγωνισμό που έληξε οι προμήθειες του εξοπλιστικού υλικού που θα στελεχώσουν την νέα δομή.

Αυτό που απομένει για να λειτουργήσει η κλινική θα είναι η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ των θέσεων των γιατρών που θα την απαρτίσουν, μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και εξαρτάται από το υπουργείο για το πότε θα ολοκληρωθεί.