Παραμονή της εορτής του Πολιούχου της Πάτρας και ο αριθμός των αστέγων μεγαλώνει, με την κρίση της πανδημίας να αναμένεται να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, εφόσον κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά πότε θα σταματήσει το lockdown, όσο αυτό παίρνει παράταση, τόσο οι επιπτώσεις  θα μεγαλώνουν.  Οι επιπτώσεις αυτές αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο φαινόμενο των αστέγων.

Άνθρωποι χωρίς εισόδημα που έχουν φτάσει να ζουν στα όρια της φτώχειας, μη έχοντας καμία προοπτική να βρουν τους επόμενους μήνες κάποια δουλειά σε συνθήκες lockdown.

Κάποια στιγμή αρκετοί από αυτούς θα χάσουν τα σπίτια τους, στο καθεστώς της φτωχοποίησης που παγιώνεται στο όνομα της κρίσης της πανδημίας και των σίγουρων μνημονίων που αναμένεται να ακολουθήσουν.

Και τότε μακάρι ο Θεός που ζει στα σπίτια μας και στις καρδιές μας να βγει στους δρόμους, φεύγοντας από τις εκκλησίες και τους ναούς για να παρηγορήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που θα ζουν στη φτώχεια, στις φτωχογειτονιές, στις παράγκες και στις σκηνές.

Σαν και αυτή της φωτογραφίας μέσα στην οποία ζει ήδη μία οικογένεια στην Πάτρα.

(φωτογραφία Άγγελος Κωνσταντίνου).