Την περαιτέρω παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου εξετάζουν οι Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικού στελέχους.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, από την κυβέρνηση εκτιμούν πως απέχουμε ακόμη αρκετά από την άρση του lockdown, κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό πριν από τις 14 Δεκεμβρίου.

Επιμένει το β' κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Άλλωστε, στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως ναι μεν παρατηρείται υποχώρηση των νέων κρουσμάτων, όχι όμως στον βαθμό που επιθυμούσαν οι ειδικοί.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή για τον κορωνοϊό εκτιμά πως η έντονη πίεση στις ΜΕΘ θα εξακολουθήσει τόσο την επόμενη εβδομάδα όσο και πέραν αυτής.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις για το lockdown θα ληφθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, όταν και θα εκπνεύσει η πρώτη παράταση που ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Από βδομάδα οι αποφάσεις των ειδικών για το lockdown

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραμείνουν οι περιορισμοί σε ορισμένες περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Η ίδια η επιτροπή για τον κορωνοϊό θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να εξετάσει τη χαλάρωση του Lockdown.

Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε 18 περιφέρειες -ανάμεσά τους η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πιερία- που βρίσκονται στο «κόκκινο» αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.