Με μια πολύ λιτή τελετή, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας covid-19, άναψε στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου, από την πλατεία Γεωργίου, ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της Πάτρας με την παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, του Αντιδημάρχου Χρήστου Κορδά και λίγων εργαζόμενων στον Ηλεκτροφωτισμό.

Το κουμπί για το άναμμα του φωτισμού πάτησε ο Μάκης Λαμπίρης που είναι από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους εργαζόμενους στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου.

Ο διάκοσμος έχει τοποθετηθεί, όπως κάθε χρόνο, εξ ολοκλήρου από τους εργαζόμενους του Ηλεκτροφωτισμού και θα φωτίσει το κέντρο και σταδιακά τις συνοικίες.

Φέτος δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στο να δοθεί, μέσω του διάκοσμου, μια νότα αισιοδοξίας και ζεστασιάς στην πόλη, που βιώνει, όπως και όλη η χώρα, την γκρίζα πραγματικότητα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εορταστικός είναι και ο φωτισμός του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου που έχουν σχεδιάσει, κατασκευάσει και τοποθετήσει οι εργαζόμενοι του Δήμου, στα τρία νοσοκομεία της περιοχής, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίον, το Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.