Συστατικά

1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 αβγό
1 φλιτζάνι μελάσα
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ
1/2 κουτ. του γλυκού σκελίδες σκόρδου
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία οριζόντια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις ενωθούν τα υλικά σου, προσθέτεις το αβγό και τη μελάσα. Ανακατεύεις μέχρι να δέσει το μείγμα σου.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και τις σκελίδες σκόρδου.
Ενώνεις τα δύο σου μείγματα, ρίχνοντας σταδιακά ένα φλιτζάνι ζεστού νερού. Ανακατεύεις γρήγορα και προσεκτικά.
Μόλις το μείγμα σου ενοποιηθεί το μεταφέρεις στη φόρμα κέικ και από εκεί στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
Το αφήνεις να έρθεις σε θερμοκρασία δωματίου και το απολαμβάνεις.

Πηγή: tlife.gr