"Φωτιά" πήραν τα πληκτρολόγια και οι υπολογιστές από τους Πατρινούς χρήστες αυτές τις μέρες, λόγω της Black Friday, με τις προσφορές από τα καταστήματα των e-shop να είναι μεγάλες και να ξεπερνούν το 70 και το 80%, κατά μέσο όρο της κανονικής τους τιμής.

Οι Πατρινοί ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας το σερφάρισμα για να τον εντοπισμό των καλύτερων προσφορών, κάνοντας αυτή τη φορά διαδικτυακή έρευνα αγοράς από τη στιγμή που τα καταστήματα είναι κλειστά.

Τη μερίδα του λέοντος στις παραγγελίες τους είχαν και φέτος τα ηλεκτρονικά είδη και οι οικιακές συσκευές, με τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλα είδη που αφορούν τον τομέα αυτόν να φεύγουν σωρηδόν.

Η "πίτα" της φετινής Βlack Friday, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, ήταν σχεδόν αποκλειστικά για τα μεγάλα καταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών που έχουν αναπτύξει τις υπηρεσίες του ηλεκτρονικού εμπορίου και που τις σελίδες τους μπορεί εύκολα να τις εντοπίσει κανείς στην Google.

Ωστόσο, από πλευράς της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των τοπικών καταστημάτων υπήρξε μία ιδιαίτερα μικρή κίνηση σε είδη ρουχισμού, σε βιβλία και σε όργανα γυμναστικής.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι από το απόγευμα της Πέμπτης και μετά παρατηρήθηκαν ορισμένες ουρές έξω από ταχυδρομικά καταστήματα από τον κόσμο που ήθελε να παραλάβει τις παραγγελίες που είχε κάνει.

Όμως η κίνηση δεν παύει να είναι σε σύγκριση με άλλες χρονιές αρκετά πτωτική. Μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της πανδημίας και της κρίσης που έχει φέρει αυτή στην οικονομία και για πολλούς οι αγορές ακόμα και με τόσο μεγάλες προσφορές, είναι πολυτέλεια.