Απλήρωτο για τον μήνα Νοέμβριο εργάζεται το επικουρικό προσωπικό των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας.

Πρόκειται για το προσωπικό εκείνο που έχει έρθει για να ενισχύσει τη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι εργαζόμενοι προσελήφθησαν για δύο χρόνια για τον σκοπό αυτό. Ωστόσο, προ ημερών, τους ανακοινώθηκε από τη διοίκηση πως δεν υπάρχουν κονδύλια για να πληρωθούν.

Είναι στο σύνολο τους 94 άτομα που προσλήφθηκαν στην αρχή της πανδημίας, εργάζονται σε μάχιμες θέσεις κατά του κορωνοϊού και οι οποίοι ενώ θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί εδώ και ένα δεκαήμερο εν τούτοις αυτό δεν έχει γίνει.

Αντίθετα, όπως τους γνωστοποιήθηκε, για να συνεχίσουν την εργασία τους θα πρέπει να υπογράψουν νέες συμβάσεις ώστε να ενταχθούν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ωστόσο, το όλο θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζομένους, καθώς εκτός των άλλων, δεν γνωρίζουν καν το περιεχόμενο των νέων συμβάσεων. Αντίστοιχο ζήτημα έχει προκύψει και με το επικουρικό προσωπικό του νοσκομείου "Αγ. Ανδρέας".

Μάλιστα, σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στον "Αγ. Ανδρέα" αναφέρεται: «Αφού προσλήφθηκαν υπογράφοντας βεβαίως και την σχετική σύμβαση και αφού εργάστηκαν για αρκετό χρονικό διάστημα ξαφνικά τους καλούν να υπογράψουν άλλη σύμβαση, σύμβαση μέσω ΕΣΠΑ, βάζοντάς τους το δίλλημα  ότι δεν έχουν χρήματα να συνεχίσουν την πληρωμή τους με την σύμβαση που τους προσέλαβαν.

Αν είναι δυνατόν! Μιλάμε για τους προσληφθέντες λόγω covid, για τους οποίους προκύπτει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΖΗΤΗΜΑ και σαφώς ένα μεγάλο ερώτημα, για το πώς προσλαμβάνουν χωρίς την εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων και όχι μόνον. 

Επιβάλλεται λοιπόν και πρέπει να εξευρεθούν οι σχετικές πιστώσεις στα πλαίσια της αρχικής τους σύμβασης και όχι με την αλλαγή αυτή».