Δεκάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε μέρη που βρίσκονται κοντά σε Χιονοδρομικά Κέντρα ή σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς που άλλοτε κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, γέμιζαν από κόσμο, βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα αυτή την περίοδο.

Περιμένουν όχι μόνο να δουν πότε θα σταματήσει το lockdown και να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες των γιορτών, αλλά και το τι θα γίνει με το θέμα της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Αν, όπως όλα δείχνουν, θα ισχύσει και για τις μέρες των γιορτών, θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα για αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα μεγάλο ποσοστό της πληρότητας των ακινήτων που έχουν μπει σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και βρίσκονται σε τέτοιους προορισμούς, έχουν γεμίσει εδώ και αρκετό καιρό, πριν από το lockdown.

Οι κρατήσεις για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς φτάνουν το 98 με 99%. Οι περισσότεροι από αυτούς που έκαναν τις κρατήσεις προέρχονται από μέρη που δεν είναι στους νομούς των ακινήτων.

Για παράδειγμα στα Καλάβρυτα ή στην Ζαρούχλα ή ακόμα και σε διάφορα χωριά που βρίσκονται κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων, έχουν γίνει κρατήσεις από την Αττική, την Πελοπόννησο ή και την Στερεά Ελλάδα.

Όλοι αυτοί με το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν και να πάνε στον προορισμό τους. Την ίδια αγωνία ζουν και οι άνθρωποι του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, περιμένοντας οδηγίες για το αν θα λειτουργήσουν και πώς.