Η «ΠΡΟΤΑΣΗ» κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής ολοκληρώνει τριάντα δύο χρόνια συνεχούς και ενεργούς παρουσίας στην κοινωνική ζωή της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, στον χώρο της πρωτογενούς πρόληψης των εξαρτητικών συμπεριφορών. Τριάντα δύο χρόνια λειτουργίας παιδαγωγικών ομάδων παιδιών και εφήβων 4-18 ετών και εκπαιδευτικών ομάδων γονιών, εκπαιδευτικών, ενεργών πολιτών της Πάτρας.

Τριάντα δύο χρόνια συνεργασιών με Κέντρα Πρόληψης και φορείς προαγωγής υγείας σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη για να προσφέρει με αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης την υψηλότερη ποιότητα στην εκπαίδευση εθελοντών και πολιτών στις αρχές της πρόληψης των εξαρτήσεων, στην δημιουργία και ενίσχυση υγιών σχέσεων, στην εμψύχωση και ενδυνάμωση των προσωπικοτήτων, στην καλλιέργεια προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων για μια ποιοτική ζωή στην πόλη της Πάτρας.

Οι πολίτες που εθελοντικά ενεργοποιούνται στην «ΠΡΟΤΑΣΗ» εκπαιδεύονται και στηρίζονται μέσα από τις ομάδες έργου για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον γενικό αλλά και ιδιαίτερο ρόλο τους. Ωστόσο, πριν κάποιος αποφασίσει να συμμετέχει σε ομάδα εθελοντών, είναι απαραίτητη η εκπαίδευσή του σε βασικές έννοιες της φιλοσοφίας της πρόληψης, του φορέα, της λειτουργίας των ομάδων. Έτσι, για άλλη μια χρονιά ξεκινάει το σεμινάριο για νέα μέλη.
Στο σεμινάριο αυτό, διάρκειας περίπου 20 ωρών, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την φιλοσοφία και το έργο του φορέα αλλά και να προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο την λειτουργία των ομάδων και την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης. Η θεματολογία του σεμιναρίου περιλαμβάνει:

Αίτια της εξάρτησης
Πρόληψη της εξάρτησης. Φιλοσοφία, αξίες και αρχές της πρόληψης.
Πρόληψη της εξάρτησης στην οικογένεια
ΠΡΟΤΑΣΗ- Ρόλος του ενεργού πολίτη (εθελοντισμός) και πρόληψη
Βελτίωση επικοινωνίας
Ο ρόλος της ομάδας στην πρόληψη και οι ομάδες έργου ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται διαδικτυακά κάθε Δευτέρα 16:00-18:00 στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] γράφοντας
Τίτλο μηνύματος: Σεμινάριο νέων μελών
Όνομα / επίθετο
Τηλέφωνο επικοινωνίας
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως τις 6 Δεκεμβρίου 2020
Πρώτη συνάντηση Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 16:00-18:00

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε πολίτη της Πάτρας από 18 ετών και άνω που εκτιμά ότι το θέμα της πρόληψης των εξαρτήσεων και της προαγωγής της ποιότητας ζωής τον αφορά, αισθάνεται την ανάγκη να εκπαιδευτεί αλλά και να δραστηριοποιηθεί μέσα από τις ομάδες έργου των εθελοντών του φορέα.