Φαίνεται ότι ξεπέρασε για τα καλά τον κίνδυνο της διασποράς το ίδρυμα της Κιβωτού της Αγάπης και συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα, εφαρμόζοντας με ευλάβεια τα μέτρα που ορίζονται στο πρωτόκολλο.

Ως γνωστόν στο ίδρυμα είχαν εντοπιστεί δύο κρούσματα σε τροφίμους τα οποία είχαν κολλήσει τον ιό από δύο εργαζόμενους.

Αμέσως η διοίκηση του ιδρύματος έβαλε τα δύο παιδιά αυτά σε καραντίνα και στη συνέχεια διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Η πορεία της υγείας τους είναι αρκετά καλή και τις περασμένες ημέρες έμειναν στο νοσοκομείο, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Στο μεταξύ με έξοδα του ιδρύματος η διοίκηση προχώρησε σε μοριακούς ελέγχους σε ιδιωτικό εργαστήριο σε εργαζόμενους, διοικούντες και τροφίμους, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία πιθανότητα διασποράς.

Τα αποτελέσματα σε 110 δείγματα που πάρθηκαν ήταν όλα αρνητικά. Έτσι το ίδρυμα απέφυγε τον κίνδυνο της διασποράς που για μία κλειστή δομή, με 70 παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μη αναστρέψιμα, κάτι τέτοιο θα ήταν μοιραίο.

Στην Κιβωτό της Αγάπης επανήλθε η ηρεμία, ενώ τα μέτρα πλέον είναι ακόμα πιο αυστηρά για να μην υπάρξει κάποιο κρούσμα.

Αυτό που προβληματίζει τους ανθρώπους και τη διοίκηση του ιδρύματος είναι ο τρόπος που θα γίνουν (αν τελικά γίνουν) οι καθιερωμένες εκδηλώσεις που κάνει η Κιβωτός για τις γιορτές που έρχονται.

Είναι ένα ζήτημα που τους απασχολεί με δεδομένο ότι οι προσφορές από τους ιδιώτες σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα απαραίτητα είδη για τα παιδιά έχουν μειωθεί στο διάστημα της πανδημίας.

Ωστόσο, για την ώρα υπάρχει επάρκεια και είναι σημαντικό που δεν υπήρξαν αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της διασποράς εντός του ιδρύματος.