To να μην γίνουμε Θεσσαλονίκη φοβούνται στην κυβέρνηση και για αυτό κατέταξαν την περιοχή της Αχαΐας (και ειδικότερα την Πάτρα) μέσα στις «κόκκινες», τη στιγμή που τα κρούσματα είναι σταθερά και δεν υπάρχει κάποια έξαρση.

Ο κυριότερος φόβος τους έχει να κάνει με τον εορτή του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα. Φοβούνται δηλαδή τις πιθανές συναθροίσεις και τους συνωστισμούς. Ωστόσο, ο φόβος αυτός, σύμφωνα με πηγές της τοπικής εκκλησίας, δεν προκύπτει από πουθενά.

Υπάρχουν, βλέπετε, αρκετές διαφορές από την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης με αυτή του Πρωτοκλήτου στην Πάτρα. Η βασικότερη είναι ότι οι εκκλησίες στην Πάτρα λόγω του lockdown θα είναι κλειστές και έτσι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συγκέντρωσης μέσα στους ιερούς ναούς.

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης Πάτρων Χρυσόστομος ήταν ξεκάθαρος από την αρχή ως προς την στάση που θα ακολουθήσει η τοπική εκκλησία για την εορτή του Πολιούχου της.

Πέρα από το δραματικό μήνυμα που απέστειλε την Πέμπτη, ζητώντας από τους πιστούς να εορτάσουν τον Πολιούχο της πόλης στο σπίτι τους με περισυλλογή και προσευχή, έχει στείλει εδώ και καιρό μήνυμα σε όλες τις τοπικές ενορίες, απομακρύνοντας κάθε σκέψη που μπορεί να είχαν ορισμένοι για «αντάρτικο», τονίζοντας ότι δεν θα ανεχθεί παραβάσεις.

Οπότε ως προς τι όλη αυτή η στάση της κυβέρνησης για την εορτή του Πολιούχου, κάνοντας την περιοχή «κόκκινη» τη στιγμή που όχι μόνο δεν είναι, αλλά δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία που να δείχνουν αυτή την προοπτική;

Αφήστε που είναι και το άλλο που σιγοψιθυρίζουν ήδη αρκετοί πολιτικοί κύκλοι της Πάτρας που προέρχονται από την αντιπολίτευση:

Με την στάση της αυτή η κυβέρνηση είναι σαν να παραδέχεται έμμεσα τις ευθύνες της για το ότι άφησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη την ημέρα της εορτής του δικού της Πολιούχου, να γίνουν. Έτσι δεν είναι;