Έντονο επιδημιολογικό φορτίο έχουν αυτή τη στιγμή επτά περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και τη Λέσβο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τα 9.484 κρούσματα που έχουν καταγραφεί επίσημα τις τελευταίες πέντε ημέρες (21.11.2020-25.11.2020), τα 3.962 έχουν εντοπιστεί στις συγκεκριμένες επτά περιφερειακές ενότητες, ήτοι το 41,78% των κρουσμάτων. Οι αριθμοί έχουν ήδη σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς, που παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις στις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της επιδημίας.

Εντονότερο είναι το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη, που παρά τα μέτρα, τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο και κατέχει αρνητική πρωτιά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη, όπου ανακοινώθηκαν 633 κρούσματα, έχουν καταγραφεί 2.451 κρούσματα.

Στις Σέρρες, το ίδιο διάστημα ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 262, ενώ στη Λάρισα, που χθες ανακοινώθηκαν 160 νέες μολύνσεις, συγκεντρώνονται 551 κρούσματα από την Κυριακή. Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και στη Μαγνησία, με το σύνολο των μολύνσεων από την Κυριακή να ανέρχονται σε 284.

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την Πάτρα, ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα. Τις τελευταίες πέντε ημέρες, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ανακοινώθηκαν 129 κρούσματα, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία, ο αθροιστικός αριθμός των μολύνσεων το τελευταίο πενθήμερο έφτασε τις 142.

Πρόβλημα υπάρχει και στη Λέσβο, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη να αγγίζει τις 143.