Το σινιάλο περιμένει η εστίαση για το πότε θα ανοίξει τα μαγαζιά της, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ένα σημαντικό μέρος των καταστημάτων της Πάτρας, δεν πρόκειται να ανεβάσει τα ρολά εν όψει των γιορτών.

Ανεξάρτητα από το πότε θα δώσει η πολιτεία το "πράσινο" φως στον κλάδο. Αυτό τουλάχιστον εισπράττουν τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ από τους συναδέλφους τους, με βάση πάντα τα όσα λέγονται για τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης, από τη στιγμή που σταματήσει το lockdown.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αυτιά των επαγγελματιών της Πάτρας αναφέρουν ότι ο κλάδος της εστίασης ανοίγει στις 20 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, με αυστηρούς κανονισμούς και μέτρα.

Κανένας όρθιος, τέσσερις το ανώτερο σε κάθε τραπέζι και μόνο με το 50% της πληρότητας του κάθε καταστήματος. Οι όροι αυτοί, σε συνδυασμό με το γενικότερο κλίμα που υπάρχει που σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά τον τζίρο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει πολλούς από τους επαγγελματίες να μην ανοίξουν καθόλου.

«Τα μηνύματα που έχουμε πάρει από τους συναδέλφους καταλήγουν στο ότι οι περισσότεροι θα επιλέξουν να μείνουν σε καθεστώς αναστολής και στο διάστημα των γιορτών. Όσοι ανοίξουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να μπουν μέσα, παρά να βγάλουν κάτι» τονίζει ο κ. Στεργίου.

Τα μπαράκια και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης δεν ανοίγουν έτσι και αλλιώς, καθώς οι όρθιοι θα απαγορεύονται. Πάντως, μπροστά σε όλα αυτά που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης από την πανδημία, που όχι μόνο του έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά, αλλά τον έχει βάλει στον πάγο, υπάρχει και κάτι θετικό.

Τα χρήματα της επιστρεπτέας προκαταβολής που έχουν πλέον ξεκινήσει να παίρνουν οι επαγγελματίες είναι μία σημαντική ανάσα, το μοναδικό εισόδημα που έχουν αυτές τις μέρες, ενώ οι υποχρεώσεις τους τρέχουν.